JVS Motoren

Website motoren

Bespaartips voor de student uit Utrecht

2 min gelezen
zonnepanelen kopen utrecht

Studeren in Utrecht gaat vaak gepaard met wonen in de stad in midden Nederland. Met vele kosten die je kant op kunnen komen met betrekking tot wonen, leren, winkelen en onvoorziene kosten is het vaak verstandig om zowel slim uit te geven als te besparen op deze kosten. Dit kan verschillen van een andere supermarkt kiezen tot zonnepanelen kopen in Utrecht. Met de volgende bespaartips kun je op de lange termijn terugkijken op een geslaagde studieperiode voor je portemonnee.   

Geef minder uit

Je kunt op veel aspecten in het studentenleven besparen op uitgaven in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen die je doet. Het begint bij letten op de kortingen en zorgvuldig maar voldoenend inkopen. Vervolgens gebruik je de gekochte boodschappen en zorg je dat er niet tussentijds naar de winkels gegaan hoeft te worden wanneer je honger hebt. Vergeet ook niet de deur uit te gaan zonder het gekochte eten of drinken mee te nemen, zodat je daarvoor niet een café of restaurant in hoeft.  

Verminder de volgende kosten

De lasten die op je dak kunnen vallen gedurende de studententijd kunnen te maken hebben met de woning, vervoer, kleding of apparaten. Een handige tip voor deze kosten is om een goed overzicht te maken waarin al deze kosten in kaart zijn gebracht. Vervolgens kijk je of er voor elke post een goedkoper (betalings)alternatief is. Zo kun je voor kleding kijken naar het aanschaffen bij een kringloopwinkel, heb je voor vervoer maandelijkse abonnementen in plaats van het aanschaffen van een vervoermiddel, en hebben apparaten zoals telefoons, laptops en witgoed tegenwoordig leen- en refurbished opties die aangeboden worden. 

Meer verhalen