JVS Motoren

Website motoren

Let op deze punten bij de aankoop van vintage meubilair

2 min gelezen
vintage stoel

Het kan soms ontzettend leuk staan in een bepaalde kamer in je woning: vintage meubilair. Als het echt vintage is, is het natuurlijk ook een mooi collectors item. Je kunt natuurlijk zomaar rond gaan struinen en vintage meubilair kopen, maar het is toch wel handig om op een aantal punten te letten. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Wel of geen vintage?

Als je niet veel van vintage afweet, kun je waarschijnlijk zelf niet herkennen of iets wel of niet echt vintage is. Helaas zijn er veel oplichters in deze markt, omdat ze voor echt vintage een hogere prijs kunnen vragen. Om erachter te komen of iets wel of geen vintage is, kun je het beste een kenner meenemen die er wel verstand van heeft.

Beschadigingen en defecten

Ook als de verkoper je garandeert dat het meubelstuk in perfecte staat is, hoeft dit natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Het kan zomaar zo zijn dat je er na aankoop achter komt dat de lak toch is beschadigd of de vering van de stoel is doorgezakt. Om dit soort teleurstellingen te voorkomen kun je het meubilair het beste voor aankoop goed checken op beschadigingen en defecten. Doe dit door het uit te testen en het overal goed te bekijken.

horeca meubilair

Aanrader: koop bij een tweedehands zaak

Bij particulieren ben je vaak wel wat goedkoper uit bij het kopen van vintage meubilair. Maar helaas heb je dan wel minder zekerheid. Blijkt er achteraf toch iets mis te zijn? Dan kan de particulier zomaar van de aardbodem verdwenen zijn. Dit heb je niet met een tweedehands zaak. Hier kun je gewoon naar terug gaan.