JVS Motoren

Website motoren

Tunnelkassen voor de kweek of als overkapping

1 min gelezen

Een bijzondere versie van een kas die niet alleen voor de teelt van bijvoorbeeld groente en planten gebruikt kan worden is een zogenaamde tunnelkassen. Tunnelkassen worden gemaakt van folie en zijn eenvoudig te verplaatsen. De kas staat met ankers aan de grond vast, die je slechts hoeft los te maken als je de kas ergens anders neer wilt zetten, bijvoorbeeld omdat de grond niet meer geschikt is om plantjes op te kweken.
logo-kroonkas

Andere gebruik van een tunnelkas

Een tunnelkas biedt echter nog meer mogelijkheden. De kas vormt ook een prima opslagruimte maar kan bijvoorbeeld ook dienen als overkapping voor het zwembad in je achtertuin. De folie die gebruikt wordt voor de tunnelkassen die je bij Kroonkas bestelt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van transparant tot niet doorzichtig. Zodat niet iedereen kan zien wat je erin bewaart, hetgeen ook gunstig kan zijn als je de tunnelkas als opslagruimte gebruikt.
Vervanging van de materialen

Het frame van de kas is van dermate hoge kwaliteit dat dit zelden vervangen hoeft te worden. De folie zal na een aantal jaren wel aan vervanging toe zijn maar dit betekent niet dat je direct de hele kas dient te vervangen. Vervanging van alleen de delen die versleten zijn is ook mogelijk. Dit bespaart je aanzienlijk in de kosten ten opzichte van de aanschaf van een compleet nieuwe kas of overkapping.