JVS Motoren

Website motoren

Ballonnen opblazen met een heliumtank, hoe doe je dat?

1 min gelezen

Heb je je ooit afgevraagd hoe die kleurrijke ballonnen zweven als ze op een feestje of evenement worden gebruikt? Het geheim achter die magische zwevende ballonnen is heliumgas. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je ballonnen kunt opblazen met een heliumtank en hoe dit hele proces werkt.

Wat is helium nu precies?

Helium is een licht, niet-brandbaar gas dat lichter is dan lucht. Dit betekent dat wanneer je een ballon vult met helium, de ballon lichter wordt dan de omringende lucht en omhoog stijgt. Dit creëert het zwevende effect dat we allemaal kennen en leuk vinden.

Zo blaas je een ballon op met helium!

Allereerst heb je heliumgas en ballonnen nodig. De tanks zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de hoeveelheid ballonnen die je wilt vullen. Zorg ervoor dat je ballonnen gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor helium, omdat gewone ballonnen niet lang zullen zweven. Plaats de tank op een stabiele ondergrond en bevestig een heliumventiel of tuitje aan de tank. 

Steek het tuitje van de tank in de opening van de ballon en open de kraan. Laat de helium langzaam in de ballon stromen totdat deze de gewenste grootte heeft bereikt. Draai het tuitje voorzichtig dicht en verwijder het van de ballon. Knijp in de opening van de ballon om ervoor te zorgen dat er geen helium ontsnapt, en knoop de ballon stevig dicht. Nu heb je een prachtige zwevende ballon klaar om het feest op te vrolijken.