JVS Motoren

Website motoren

Zo maak je jouw tuin alvast klaar voor de zomer

2 min gelezen
zwembad kopen

Langzaam maar zeker komt er een einde aan de winter en is de zomer in zicht. Jouw tuin wordt straks de ideale plek om van de eerste zomerse dagen te genieten. Met een paar leuke toevoegingen maak je jouw tuin helemaal klaar voordat de zomer begint. Dit hoeven helemaal geen grote ingrepen te betreffen, maar gewoon toevoegingen die je na de zomer ook weer weg kunt halen en kunt opbergen. Wist je bijvoorbeeld dat er een opblaasbare jacuzzi bestaat? Zo wordt het voor een kleine tuin en voor mensen met een kleiner budget toch mogelijk om van de luxe van een echte jacuzzi te genieten. Lees snel verder voor meer!

Verkoeling in de tuin

Een jacuzzi is natuurlijk heerlijk, zowel als verkoeling overdag, als om ‘s avonds laat nog een drankje in te doen. Voor jonge kinderen echter, is een jacuzzi wat minder geschikt. De meeste kinderen prefereren nog altijd een echt zwembad. Als je een gezin hebt met kinderen, kies dan ook voor een opzet zwembad om in je tuin te plaatsen. Afhankelijk van je budget, je wensen en de grootte van je tuin kun je het perfecte opzet zwembad vinden. Heb je geen ruimte in de tuin voor een zwembad? Een creatief alternatief voor een zwembad is een automatische plantensproeier. Kinderen kunnen hierin spelen en ook voor volwassenen biedt het heerlijke verkoeling.

Schaduw creëren

In de zomer moet je goed nadenken over de schaduwrijke plekken in de tuin. Op hete dagen is het namelijk niet gezond om lange tijd vol in de zon te zijn, terwijl het wel fijn is om lang buiten te kunnen zitten. Je kunt schaduw creëren met planten natuurlijk, maar je kunt dit ook gewoon doen met iets als een parasol. Sommige huizen bieden de mogelijkheid tot het installeren van een luifel. Het is heerlijk om te ontspannen op een tuinstoel onder een zonwerende luifel, met uitzicht op je tuin.