JVS Motoren

Website motoren

De zoektocht naar een woning, bestemd voor de toekomst

2 min read
kosten-bouwen-huis

Stel je voor, je bent je huidige huis een beetje zat. Het huis is te klein wegens gezinsuitbreiding, het past niet meer bij de levensfase of je wilt gewoon op zoek naar iets anders. Het kan interessant zijn om verschillende types woningen en hun functies nader te onderzoeken. Denk aan een herenhuis , een twee-onder-een kap, een rijtjeshuis,een appartement of een levensloopbestendig woning. Wil je de ultieme vrijheid en denk je na over een woonboerderij of een landelijk gelegen huis. Hieronder zal ik de verschillen benoemen tussen deze verschillende soorten woningen.

Verschil tussen een appartement en een huis

Het grootste verschil tussen een appartement en een huis is toch wel dat je bij een appartement bijvoorbeeld boven- en onderburen hebt. Hier moet je altijd rekening houden bij bijvoorbeeld geluid. Vaak is een appartement één verdieping, met uitzondering van een maisonnette. Een vrijstaande woning is meer geschikt voor mensen die graag hun gang willen gaan, en liever niet continu rekening willen houden met de buren. Een Herenhuis of een woonboerderij kan dan een uitkomst zijn. Bij deze woningen heb je een eigen perceel die je kunt inrichten zoals jij dat wilt.

Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning is een woning die in iedere fase van je leven past. Hij past bijvoorbeeld in een periode waarin je (kleine) kinderen hebt, waarin je inmiddels volwassen kinderen uit huis zijn. In de periode na het pensioen is deze woning ook geschikt voor bewoning. Vaak is er een mogelijkheid voor volledige bewoning op begane grond. Op de begane grond is er een mogelijkheid tot aanleg van een extra badkamer en een gelijkvloerse slaapkamer. Dit verhoogt het woongemak en zo kun je tot aan het eind in de woning blijven wonen. Verhuizen levert namelijk erg veel stress op dus een woning waar je voor een lange tijd kunt wonen is dus erg prettig.