JVS Motoren

Website motoren

Weetjes over red cedar hout

2 min read
cedar hout

Als je het over duurzaam hebt, heb je het over red cedar hout. Dit houtsoort is een veel minder hard houtsoort dan andere houtsoorten. Echter is het houtsoort toch enorm duurzaam. Ook gaat de houtsoort enorm lang mee bij een goede montering. Het kan bij een goede montering tot wel 25 jaar mee. Het behandelen van het houtsoort, is neit nodig als het eenmaal gemonteerd is. Het houtsoort wordt veel gebruikt voor de afwerking van daken. Het handige van red cedar hout, is dat het niet kan rotten. Hierdoor zal het ook lang meegaan en staat het heel mooi bij de afwerking van het dak.

Perfecte houtsoort voor gevelbekleding


Wist je dat red cedar zichzelf kan beschermen tegen schimmel, rotting en insecten? Dit komt door de natuurlijke inhoudsstof, die het houtsoort heeft. Red cedar bevat geen olie of vettige stoffen. Het is de perfecte houtsoort voor de afwerking van het dak.
Nu weten we dat de houtsoort ook enorm duurzaam is. Het is hiernaast ook nog eens licht en ook goed bewerkbaar. Dit komt door de structuur die red cedar heeft.
Je kunt het red cedar het beste beschermen met een olie op terpentine basis. Het zal het houtsoort beschermen tegen erosie. Het hout zal hierdoor enorm mooi blijven. Daarom is dit de houtsoort, die je nodig hebt voor de afwerking van het dak.

Red cedar gaan schoonmaken


Je kunt red cedar makkelijk herkennen aan de jaarringen die het houtsoort heeft. Hieraan kun je de jaarlijkse aanwas zien. Het houtsoort bevat geen hars, waardoor het heel anders is dan andere houtsoorten.Hoe maak je red cedar nou schoon? Dit doe je in ieder geval niet met een hoge druk. Dit zal het houtsoort namelijk beschadigen en dit wil je uiteraard niet hebben! Je kunt het het beste met een schuurborstel doen en een kleine zeepoplossing (en warm water). Hierdoor zal de red cedar mooi schoon blijven!

Dit heb je misschien gemist