JVS Motoren

Website motoren

Alle voordelen van een groendak

2 min gelezen
2groendak

Ben jij altijd al aan het twijfelen geweest wat je met je dak moest doen en vroeg je je nou af wat het beste zou zijn voor jouw dak? Er hangen verschillende voordelen aan het hebben van een groendak. Zo is er een heel belangrijk voordeel van een groendak hebben die niet alleen jou helpt, maar ook de maatschappij om je heen. Planten zorgen namelijk ervoor dat koolzuur wordt omgezet in zuurstof. Zo kunnen de groendaken helpen om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren. Naast de groendaken kun je ook sedummatten gebruiken om betere isolatie aan te gaan.

Voordelen groendak hebben

Zoals al is vermeld, kan een groendak veel voordelen hebben. Een voordeel is hierom ook dat groendaken de luchtkwaliteit verbeteren, dat is erg goed omdat wij een consumptiemaatschappij zijn, wat betekent dat wij steeds meer lucht vervuilen. Bovendien, zorgt een groendak dat temperatuurverschillen minder hevig zijn. Hierdoor kan de levensfase van het dak verdubbelen. Daarnaast, houden de planten en de bloemen de insecten in leven. Niet te vergeten, zorgt een groendak voor een isolerende werking, waardoor je veel energie kan besparen! Vooral met de huidige samenleving en de huidige prijzen is het belangrijk om energie te besparen. Ideaal toch?

Extensieve en intensieve groendaken

Er zijn twee varianten daken als je het hebt over groendaken. Je hebt de extensieve en intensieve variant. De extensieve variant betekent letterlijk een sier dak die niet belopen kan worden. Een intensief dak betekent dat hij wel belopen kan worden en moet worden gezien als een soort tuintje. Als je een intensief dak wil aanleggen dan is het verplicht om een vergunning aan te vragen. Als je een lichtextensief dak aanlegt dan is een vergunning vaak niet nodig. Let dus bij het aanschaffen op welke regels er voor jou gelden zodat je niet in de problemen komt.