JVS Motoren

Website motoren

Iedereen stelt privacy op prijs

2 min read

Niet iedereen vindt het fijn om onbekenden mee te laten kijken in hun leven. Zo ook niet in de woning en de privesferen van een huis. Het is voor men één en de voornaamste reden om omheiningen te plaatsen rond een woning, ramen te blinderen en gebruik te maken van gordijnen of rolluiken. Waar iedereen wel gordijnen heeft, is het niet voor elke woning mogelijk of makkelijk om een omheining te gebruiken als waarborger van privacy. Voor bewoners van  appartementencomplexen of flats kan het plaatsen van gevelschermen dan ook als een mooi alternatief dienen.

Wat is een gevelscherm?

Een gevelscherm is een verdiepingshoog paneel die ofwel in lijn, ofwel haaks op het hekwerk staan. Het is mogelijk om geplaatst te worden in verschillende lijnen om een gewenst esthetisch effect te geven aan het gebouw. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de panelen de horizontale lijnen en haar samenhang onderbreken. Het kan ook gebruikt worden om een buitenruimte of galerij deels dicht te zetten voor extra privacy. Daarnaast dient het om het huis, balkon of de flat een extra impuls geven als het aankomt op het design van het exterieur. Het aanzicht van een woning of kavel kan werkelijk het exterieur maken of breken, maar gelukkig hoef je daar voor het plaatsen van een gevelscherm niet bang voor te zijn. Een privacyscherm balkon kan ook een goede mogelijkheid zijn om de privacy te bewaken.

Waarom een gevelscherm plaatsen?

De eerste mogelijke reden voor het eventueel plaatsen van een gevelscherm is natuurlijk om privacy te waarborgen. Daarnaast ondersteunt het het design van de woning en verbetert het zo het aanzicht van het huis of de flat. Het kan een gebouw revitaliseren en versterkt makkelijk haar architectonische eenheid. Ook werkt een gevelscherm als een scheiding tussen het buiten- en het binnenklimaat. Er zijn vele opties voor een gevelscherm, niet alleen als het gaat om plaatsing maar ook als je kijkt naar materiaal en kleur. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, zo weet je zeker dat ook jij een gevelscherm kan vinden dat perfect past bij zowel jouw woning als jouw wensen.

Dit heb je misschien gemist