JVS Motoren

Website motoren

Hoe duur is een snowboard?

2 min read
snowboards

Jij bent klaar voor een nieuw avontuur en je bent van plan om een snowboard te gaan kopen. Maar hoeveel kost zoiets en waar moet je rekening mee houden? Over het algemeen is het bekend dat wintersport geen goedkope sport is en daar is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden. Uiteraard hoeft dit je niet tegen te houden. Echter heb je wel een snowboard nodig om de piste af te gaan, wanneer jij geen fan bent van skiën, dus dan is het fijn om op de hoogte te zijn van de prijs. We bespreken de mogelijke kosten van het aanschaffen van een snowboard hieronder.

Kosten van een snowboard

Een snowboard kost ongeveer hetzelfde als een paar ski’s, namelijk tussen de 100 en de 500 euro over het algemeen. Dit is nog een behoorlijk brede range maar specifieker kunnen we niet echt zijn. Het grote verschil in prijs zit hem uiteraard in de diverse merken, soorten, niveaus en materialen die gebruikt worden voor snowboards. Wanneer jij een beginner bent is het absoluut niet nodig om een enorm duur snowboard te kopen. Duurder is niet altijd beter. Wat het belangrijkste is is dat het snowboard past bij jou behoeftes op de piste en passend is bij jouw lichaam. Dit laatste is belangrijk om optimaal te kunnen snowboarden. Let hierbij goed op de lengte van het snowboard, het gewicht, en de flexibiliteit. Dit hoef je niet allemaal zelf te weten, vraag gewoon een expert in de winkel of online om hulp. Op deze manier heb jij een snowboard perfect voor jouw lichaam zonder er de hoofdprijs voor te betalen.

Overige kosten

Het snowboard zelf is nog niet genoeg om te beginnen met snowboarden. Denk ook aan snowboard bindingen kopen. Zonder snowboard bindingen heb jij als het ware alleen een plank en daar maak je het jezelf wel erg lastig mee. Daarnaast heb je ook snowboard schoenen nodig die vervolgens in de bindingen gaan. Zonder deze dingen ga jij ongetwijfeld met grote moeite de berg af. Als laatste, en misschien wel een van de belangrijkste dingen, moet je bescherming hebben zoals een snowboard helm. In de meeste gebieden is dit zelfs verplicht. Het blijft een gevaarlijke sport dus draag altijd een helm. Dit zijn een aantal overige dingen waar je extra kosten aan zult hebben naast het snowboard zelf. Vergeet dit niet.

Dit heb je misschien gemist