JVS Motoren

Website motoren

Veel voorkomende problemen bij de verdeling van een erfenis

2 min read

Het liefst wilt iedereen dit zo snel mogelijk afgerond hebben en eigenlijk helemaal niet mee maken. Toch zullen een hoop mensen hiermee te maken krijgen in hun leven. De verdeling van een erfenis loopt vaak erg moeizaam en is uiteindelijk een lang proces. Wat er gebeurt? Bij een testament lijkt het vaak eenvoudig, maar een hoop erfgenamen zijn het niet eens met de verdeling. Hierdoor wordt er hulp van buitenaf ingeschakeld en kunnen er familieruzies ontstaan. We delen hieronder veel voorkomende problemen bij de verdeling van een erfenis.

Ik ben het niet eens met de verdeling

Wat net al benoemd is, namelijk het niet eens zijn met de verdeling, is een groot problemen bij veel families. Bij een testament is er altijd een executeur aanwezig die de werkzaamheden van een erfenis uitvoert. Per testament verschillen de taken die een executeur moet uitvoeren. Ben je het niet eens met de uitvoering of vind je dat de executeur zijn werk niet goed doet? Bouw dan een dossier op die je kunt laten zien aan de kantonrechter.

Ik ben onterft, wat nu?

Een erflater kan er ook voor kiezen om zijn of haar erfenis niet te verdelen onder iedereen. Zo kunnen kinderen onterft worden, wat betekent dat hij of zij rechten en aanspraken verliest. Gelukkig heeft ieder kind in Nederland recht op een deel van de erfenis. Zo kun je toch iets ontvangen.

Familieruzies tijdens en na de verdeling

Helaas zijn familieruzies ook een veelvoorkomend probleem bij de erfenis. Soms krijgt het ene kind meer dan het andere kind, wat voor veel spanning kan zorgen. Heb je hiermee te maken? Dan raden wij aan een specialist in erfrecht in te schakelen. Zo kan er gekeken worden naar mogelijke andere oplossingen en of er ergens fouten zijn gemaakt.

Dit heb je misschien gemist