JVS Motoren

Website motoren

Effectief leren motorrijden

3 min gelezen

Iedereen leert op zijn eigen manier motorrijden. En voor sommige mensen duurt het langer om te leren dan voor andere mensen. Er is denk ik geen een perfecte manier om te leren motorrijden. Daarom wil ik in dit artikel ingaan op de verschillende manieren en hoe je het voor jezelf leuk kunt houden.

Over het algemeen is het aan te raden om niet te veel te focussen op specifieke technieken maar in plaats daarvan te focussen op hoe het motorrijden voelt. Een van de belangrijkste dingen om je te realiseren wanneer je rijdt is dat het meer om gevoel gaat dan om specifieke stappen. Net zoals een sport leert je het door oefenen en spierherinneringen.

Nieuwe vaardigheden

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het leren van nieuwe vaardigheden op verschillende manieren, je kan helpen deze nieuwe fysieke vaardigheden sneller op te doen. Als je moeite hebt om te leren rijden op een grote motorfiets, daag ik je uit eerst op een brommer te leren rijden. Of een lichtere motorfiets en rijd over een parkeerplaats in alleen de eerste versnelling.

Maar je zou nog eenvoudiger kunnen gaan. Je kunt oefenen op een normale fiets en aandacht besteden aan hoe deze beweegt. Zelfs visualisatie kan helpen.Meerdere studies hebben aangetoond dat het visualiseren van jezelf tijdens een bezigheid je kan helpen je hersenen ertoe te brengen het ook daadwerkelijk te doen. Wat u ook kiest, onthoud dat het doel is om toegankelijke uitdagingen te vinden. Als je jezelf te hard pushed, ben je terug bij af en dit zal tot frustratie leiden. Maar als je het langzaam en rustig doet, rijd je moeiteloos voordat je het weet.

Eerste maanden

De eerste paar maanden van leren rijden is misschien wel de gevaarlijkste tijd in je rijdcarrière. Dus onthoudt, neem rustig de tijd en probeer het niet allemaal in een dag te leren. Het doel is niet om zo snel mogelijk op een motor aan de slag te gaan, maar om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk op de weg kunt blijven.

Zelfs nadat je de basiscompetentie op een motorfiets hebt bereikt, is er altijd ruimte om te groeien. Het is natuurlijk fijn om te denken dat als je eenmaal op je gemak bent op straat, je klaar bent met leren. Maar de vaardigheden die je nodig hebt om overal te rijden, zoals in de bergen gaan verder dan de vaardigheden die je nodig hebt tijdens een routinereis naar de supermarkt.

Dus hoewel het misschien als je doel voelt om je op je motorfiets te voelen, is dat eigenlijk slechts een controlepunt op je reis. Leren rijden is een levenslange onderneming en door dat vanaf het begin in gedachten te houden, positioneer je jezelf voor een lange, gelukkige rijcarrière. Als ik iets kan doen om u tijdens uw reis te helpen, aarzel dan niet om het te vragen. Geniet van de rit. En wie weet, misschien kun je uiteindelijk zelfs een Opleiding rijinstructeur motor zodat je de vaardigheid aan anderen kunt leren!