JVS Motoren

Website motoren

Een scooter of motor, wat past het best bij jou?

2 min gelezen

Wat het beste transportmiddel is is voor iedereen verschillend. De één heeft heel veel spullen te vervoeren waardoor de bagageruimte van een auto essentieel is. Een ander die voor zijn werk vaak in de file staat kan juist veel baat hebben bij een motor welke op langzame snelheid door de file heen kan rijden. In dit artikel behandelen wij twee opties, de scooter en de motor, en bespreken van elk enkele voor- en nadelen.

Voordelen

Een groot voordeel van de motor is dat je tijdens de files op lage snelheid langs auto’s door de file mag rijden. Bij lange files kan dit zeer veel tijd schelen die je nu ergens anders voor kan gebruiken. Een voordeel van de scooter is dat je er op zowel auto-, als fietspaden mee mag rijden. Hierdoor kan je vaak een kortere weg afleggen om op je plaats van bestemming te komen.

Nadelen

Een nadeel van een motor is dat je normaal gesproken een motorpak moet dragen wanneer je motor rijdt. Dit houdt in dat je je op de plaats van bestemming en thuis moet omkleden. Bovendien is het niet altijd even makkelijk om je motorpak ergens op te bergen op de plaats van bestemming. Een nadeel van een scooter is dat deze niet zo snel kan als een motor en ook niet op dezelfde wegen mag als een motor. Hierdoor ben je op de scooter meer tijd kwijt dan met de motor.

Verzekeren

Een motorverzekering is in Nederland verplicht, gelukkig zijn deze in vergelijking met autoverzekeringen zeer goedkoop. Er zijn verschillende aanbieders die je met elkaar kan vergelijken om zo de goedkoopste verzekering te kiezen. Een scooter verzekeren gaat op dezelfde manier.