JVS Motoren

Website motoren

Wat kun je doen bij eczeem?

2 min gelezen

Je zou irritaties kunnen ervaren bij het hebben van eczeem. Dit kan erg lastig zijn. Het eczeem zorgt ervoor dat jouw huid gaat ontsteken. Dit kan erg rood gaan worden. Deze rode plekjes kunnen gaan schilferen. Ook kunnen deze plekken erg gaan jeuken. Je zou het eczeem op verschillende plekken op de huid kunnen krijgen. Je kunt een beetje last ervan hebben, maar ook heel veel. Het eczeem kan zich verspreiden over heel het lichaam. Het eczeem kan ervoor zorgen dat jij niet lekker in je vel zit en dat je er zelfs onzeker van gaat worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling in deze blog krijg je meer informatie over het advies bij eczeem en hoe je het eczeem zou kunnen behandelen. In de meeste gevallen zou je gebruik kunnen maken van een eczeem zalf.

Advies bij het verminderen van eczeem

Het eczeem kan erg gaan jeuken. Je wilt het liefst urenlang krabben. Dit is iets wat je beter niet kunt doen. Je kunt er het beste niet aan gaan zitten. Wanneer je aan het eczeem gaat zitten, dan is het mogelijk dat de jeuk juist nog erger wordt. Ook kan het eczeem hierdoor veel erger worden. Je zou het krabben kunnen vermijden. Dit zou je kunnen doen door bijvoorbeeld je nagels korter te knippen. Verder kun je het beste water en zeep vermijden. Door het gebruik van water en zeep droogt de huid uit. Op deze manier is het mogelijk dat het eczeem juist nog erger zal worden. Verder is het een goed idee om zalfjes te gebruiken. Een eczeem zalf zou je kunnen aanschaffen in een drogist of apotheek.

Eczeem behandelen

Voor het behandelen van eczeem zou je een crème of zalf kunnen gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de huid niet uitdroogt. Ook verzorgt zo een crème of zalf je huid. Mocht het zo zijn dat de crème en de zalfjes niet werken, dan kun je het beste een afspraak maken bij de huisarts.