JVS Motoren

Website motoren

Tips voor veilig motorrijden

2 min gelezen

Is het weer even geleden dat je voor het laatst met de motor op pad geweest of ga je dit voor het eerst doen? Dan is het belangrijk dat jezelf weer goed gaat voorbereiden. Waarom moet je allemaal ook alweer op letten? We geven in dit artikel een aantal tips. 

Motorverzekering afsluiten 

Wanneer je in het bezit bent van een motor is het net als bij een auto hier een speciale verzekering voor te hebben. Mocht je zelf echt iemand zijn die alleen in de zomer gaat touren met de motor? Dan kun je er ook voor kiezen om een speciale verzekering af te sluiten. Dit is een zogenaamde winterstop verzekering. Dan ben je gewoon verzekerd maar ben je in de winterperiode niet verzekerd en mag je dus ook niet de weg op. Met de winterperiode wordt bedoeld van december tot en met april. 

Motor klaar maken gebruiken 

Als je jouw huidige motor al een tijdje niet hebt gebruikt wordt het tijd om deze ook rijklaar te maken. Voer daarom ook nog eens een controle uit voordat je weer de weg op gaat. Denk hierbij aan het controleren van de accu, bandenspanning, vloeistoffen, maar ook de verlichting zodat je in ieder geval met de motor weer veilig de weg op kan. 

Jezelf klaar maken om weer te rijden

Naast je papieren en je motor is het ook belangrijk om jezelf weer klaar te maken om te gaan motorrijden. Denk hierbij eraan om te kijken naar je huidige motorkleding en bijbehorende accessoires. Is je huidige motorpak nog goed of ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? Om echt veilig de weg op te kunnen is het beste om een helm te nemen die je hoofd helemaal afsluit. Dan is het beste om een systeemhelm te kopen. Neem je uitrusting uiterst serieus, hoewel je er natuurlijk nooit van uitgaat dat je een ongeluk krijgt, kan het natuurlijk altijd gebeuren en dan is het belangrijk dat je kleding in ieder geval kan beschermen tegen zwaar letsel.