JVS Motoren

Website motoren

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

2 min gelezen

Het kopen van een nieuwe motor is altijd leuk. Je kunt er voor kiezen om een nieuwe motor te kopen of een motor die al eerder gebruikt is. Veel mensen gaan voor de tweede optie en kiezen een tweedehandsmotor. Deze kun je kopen via sites als Marktplaats, maar ook bij de plaatselijke garage. Garages bieden over het algemeen de meeste zekerheid voor een goede aankoop. Wil je toch liever zelf op zoek gaan naar een motor? Wij geven je graag wat tips!

Betrouwbare dealer

Het kopen van een motor is geen goedkoop grapje. Het is best een investering en meestal gaat het om een paar duizend euro. Dit is toch wel iets waar je goed over na moet denken. Aangezien je het geld niet zomaar weg wilt geven aan de eerste de beste, is het goed om even goed onderzoek te doen naar betrouwbare motor dealers. Vaak zie je op Marktplaats koopjes staan, maar moet je voor jezelf dus nagaan of dit wel betrouwbaar is. Mensen worden vaak opgelicht, dus dit kun je beter maar zien te voorkomen.

Reparaties

Bij het kopen van tweedehandsmotor’s moet je er goed op letten of het voertuig nog enige reparaties nodig heeft. Zo kan het zijn dat de toerenteller niet goed meer werkt of de snelheidsmeter. In dit geval komt een teller restauratie motor goed van pas. Ook kan het zo zijn dat versnellingen niet goed meer werken, deuren niet goed sluiten, raampjes niet helemaal open kunnen et cetera. Houd hier dus rekening mee tijdens het kopen en probeer er bij elke motor die je bekijkt achter te komen wat er niet helemaal goed meer werkt. Mochten er maar een paar kleine reparaties nodig zijn, kun je de motor best kopen. Maar stel complete versnellingsbakken moeten vervangen worden of de motor vraag om andere grote reparaties, dan moet je voor jezelf nagaan of je dit er voor over hebt.