JVS Motoren

Website motoren

De eerste advertentie op Facebook

2 min read

Als u uw eigen bedrijf of blog heeft en begrijpt hoe sociale media werken, moet je jouw publiek effectiever bereiken. Facebook adverteren is een pionier onder de sociale netwerken met advertentiepotentieel. Social media marketing is dus erg aantrekkelijk op dit kanaal. Kijk waar je moet beginnen met het voorbereiden van een advertentie op Facebook. Mark Zuckerberg maakte in 2020 bekend dat meer dan 3 miljard mensen Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger gebruiken. Wat Facebook betreft, in het eerste kwartaal van 2020 werd het door 1,73 miljard gebruikers per dag gebruikt. Het aantal actieve gebruikers in de maand bedroeg 2,6 miljard. In dezelfde periode van 2019 waren dat er 228 miljoen minder. Zoals je ziet is de kracht van Facebook adverteren dus enorm en is de kans groot dat je klanten hier hun tijd doorbrengen.

Adverteren op Facebook: waarom is het de moeite waard?

Besteed je veel energie aan het publiceren van berichten, het maken van afbeeldingen, het betrekken van de gemeenschap? Als je echter de tijd en moeite zou meten die met deze activiteiten gemoeid zijn, zou blijken dat het effect niet voldoende is. Facebook-algoritmen werken zo dat het moeilijk is om de veronderstelde effecten alleen bij organisch verkeer te bereiken. Je krijgt de beste resultaten door uw advertentie te combineren met content marketing (reguliere blogposts, in sociale media, interessante rapporten, grafieken, statistieken enz.). Social media marketing kan lastig zijn. Lukt je dit niet? Schakel dan een social media bureau in die je kan ondersteunen.

Adverteren op Facebook: wat is het waard om te weten?

Je doelgroep kennen. Krijg informatie over de klant tijdens het gesprek, naar aanleiding van de enquête en de database van Google Analytics op de website . Het is ook de moeite waard om statistieken over ontvangers van sociale media te gebruiken, waaronder Facebook adverteren Audience Insight.

Reclame doel. Het is een goed idee om korte termijncampagnes te maken die gericht zijn op specifieke doelen. Het kiezen van de juiste heeft invloed op de werking van Facebook adverteren-algoritmen, die verantwoordelijk zijn voor het aanbod van advertenties en de manier van presenteren.

Je kunt kiezen uit:

  • naamsbekendheid – naamsbekendheid opbouwen of het bereik van de website vergroten. Deze oplossing werkt wanneer je denkt dat jouw website te weinig gebruikers heeft.
  • Acties – het verhogen van websiteverkeer, activiteit, het installeren van een applicatie, het kijken van een film, het verkrijgen van contacten of het verzenden van een bericht. Het is een goed idee om deze optie te kiezen wanneer de site voldoende publiek heeft maar niet actief is.
  • Conversie – verkoop van een product uit een catalogus of bedrijfsverkeer. Hier richt je je op de verkoop.

Dit heb je misschien gemist