JVS Motoren

Website motoren

Het kantoor verduurzamen, zo doe je dat

2 min gelezen

We horen het steeds vaker, leef duurzamer. Het is daarom ook belangrijk om op de werkvloer te verduurzamen. Wanneer iedereen iets doet, bereiken we het meest. Zowel bij jou thuis als op de werkvloer is het verstandig om te letten op het milieu. Dit kan met kleine stapjes, maar ook met grote stapjes. Het is maar net waar jij aan toe bent. Hoe begin je daarmee? Dat vertellen we je in deze blog.

Kleine stapjes

Je kan al heel klein beginnen op kantoor. Maak bijvoorbeeld gebruik van glazen en mokken in plaats van bekers van plastic of papier. Deze worden namelijk weggegooid en dat is natuurlijk zonde. Het is belangrijk om zo weinig mogelijk afval te produceren. Koop tweedehands kantoormeubelen wanneer er een nieuwe tafel of stoel nodig is op de werkvloer. Door tweedehands spullen te kopen zorg je voor een circulaire economie. In een ideale wereld met een circulaire economie worden gebruikte grondstoffen opnieuw gebruikt voor nieuwe spullen. 

Ruil benzineauto’s in voor elektrische

Hebben werknemers een auto van de zaak? Dan kan het al een grote duurzame stap zijn om de benzineauto’s om te ruilen met elektrische auto’s. Heb je een heel wagenpark aan auto’s? En wissel je deze om voor elektrische auto’s? Dan zorg je al voor een grote verandering. Benzineauto’s stoten namelijk een stuk meer CO2 uit dan elektrische auto’s. Benieuwd wat voor soort elektrische auto’s er allemaal zijn? Bekijk bijvoorbeeld eens de Tesla Model Y, de Skoda Enyaq of de Ford Mustang Mach E

Elke stap telt

Koop tweedehands spullen, laat medewerkers rijden in een elektrische auto en probeer zo weinig mogelijk wegwerpartikelen te gebruiken. Pas je dit toe? Dan is het kantoor al een stuk meer verduurzaamd. Het heeft namelijk veel meer zin als iedereen een beetje rekening houdt met het milieu in plaats van dat 1 iemand helemaal duurzaam is. Elke stapje richting een duurzame wereld helpt!