JVS Motoren

Website motoren

Hoe voorkom ik oplichting bij het kopen van een auto?

2 min gelezen
audi kopen

De meeste mensen zijn hartstikke eerlijk, maar het komt helaas nog veel te vaak voor dat mensen je proberen op te lichten, en bij het kopen van een tweedehands auto is dat probleem helaas nog steeds aanwezig. Een auto is namelijk vaak een relatief grote aankoop, en waar grote aankopen zijn is een grote potentiële buit voor een oplichter, en dus worden oplichters aangetrokken tot de markt voor tweedehands auto’s. Daarom geven we je in dit artikel wat tips waarmee je je Volkswagen tweedehands veilig kan kopen, en alsnog een goede deal kan vinden.

Je gezonde verstand gebruiken

“Als het te mooi om waar te zijn lijkt, dan…” Goed, die quote hoeven we niet af te maken, want je hebt het waarschijnlijk al vaak zat gehoord. Maar je gezonde verstand gebruiken is vaak je allereerste beschermingslaag tegen oplichting, en je kan het op veel meer manieren gebruiken dan alleen bepalen of een auto goedkoper is dan hij zou moeten zijn. Als een dealer bijvoorbeeld nog maar net bestaat is veel meer voorzichtigheid gepast, er zijn immers weinig anderen met ervaringen dus je moet echt alles zelf beoordelen, en als je geen auto-expert bent is je gezonde verstand het enige waar je op terug kan vallen.

Ontmoet elkaar overdag op een openbare plek

Als je je tweedehands auto niet bij een dealer koopt is het aan te raden om elkaar op een openbare plek te ontmoeten. Als je bijvoorbeeld een BMW X1 tweedehands koopt bestaat er een kans dat je overvallen wordt als je elkaar in het donker op een vage plek ontmoet. Als je een tweedehands auto gaat kopen heb je vaak namelijk veel geld bij je, en dus ben je een makkelijk doelwit voor oplichters. Het is dus belangrijk dat je elkaar op een veilige en openbare plek ontmoet zodat je snel de hulp van anderen in kan schakelen als er iets niet klopt.